KAIKKI PALKKATYÖLÄISET mukaan lukien yritysjohtajat maksavat saamistaan luontoiseduista verot raskaimman mukaan. Ainuttakaan auto-, asunto- ja ateriaetua ei jää verottamatta. Kuten ei pidäkään, koska niin laki määrää.

VEROTTOMIA ETUJA on runsaasti vain poliitikoilla: kulukorvaukset, ilmaiset taksimatkat, kotimaan bussi-, juna- ja lentoliput. Verottomilla korvauksilla nostetaan kansanedustajien käteen jäävää tuloa, kun nimellispalkkaa ei kehdata nostaa.

ÄÄNESTÄJÄT EIVÄT TIEDÄ, että kansanedustajien palkka ja luontoisedut vastaisivat verollisena 10 000–12 000 euron kuukausipalkkaa yksityisellä sektorilla.

SANNA MARININ RUOKAEDUN verollisuus nostaa konkreettisesti esille sen, minkälaista hyötyä pääministeri on nauttinut viimeiset puolitoista vuotta. Hänen ravintoetunsa arvo on ollut lähes 15 000 euroa.

Jotta pääministerin tuloluokassa (17 000 euroa/kk) voi maksaa käteisellä 15 000 euron kauppalaskun, on ensin tienattava 40 000 euroa bruttona. Se on enemmän kuin suomalaisen keskituloisen koko vuosiansio. Marinin marginaalivero on n. 60 %.

RUOKALASKUN PALAUTUKSEN ohella Marin joutuu maksamaan myös ruokaedun verotusarvon, joka on tavallisten kansalaisten ateriaedun perusteella 30 prosenttia edun määrästä. Tämä tarkoittaa 5 000 euroa, jota varten Marinin on ansaittava bruttona 13 000 euroa.

Kaiken kaikkiaan ruokalaskun takaisin perimisen kustannukseksi tulee (15 000 + 5 000 euroa) 20 000 euroa, jonka ansaitsemiseksi Marinin on ansaittava 53 000 euroa bruttopalkkaa.

VEROTTOMUUDESTA NAUTTIVAT poliitikot eivät tunne nahoissaan tuloverorasituksen kovuutta. Niin kauan on helppo kiristää verotusta, kun se ei koske omia tuloja. Nyt Marin saa kokea progression jyrkkyyden omassa lompakossaan.

TASAVALLASSA pitäisi vallita verotasa-arvo, jossa jokainen maksaa tuloistaan ja luontoiseduistaan saman kaavan mukaan. Samalla paljastuu etujen todellinen arvo. Verovapaudet kuuluvat kuningaskuntaan, jollainen Suomi oli vuonna 1809.

PRESIDENTIN, pääministerin, kansanedustajien ja kunnanvaltuutettujen kaikki palkat, palkkiot ja luontoisedut pitää saattaa tuloveron alaisiksi. Mikäli tämä edellyttää palkkioiden korottamista, tehtäköön se. Tasavalta tarkoittaa tasa-arvoa, jota kenenkään poliitikon ei pitäisi vastustaa.

 

One Response

  1. Ruokalaskun palautus merkitsee Marinille 20 000 euron jälkilaskua. Sen maksamiseen tarvitaan 53 000 euron bruttotulot, mikä taitaa yllättää myös pääministerin #maammelaulu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *