ILMASTOPOLITIIKASSA LUOTETAAN tieteeseen, mutta talouspolitiikassa uskomushoitoihin.
Varteen otettavat talouspolitiikan asiantuntijat Suomessa ja ulkomailla ovat yhtä mieltä siitä, että pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallitus vähät välittää tilastoista, kansakunnan ikääntymisestä, vauvakadosta, valtion velkaantumisesta, kuntien katastrofaalisesta rahapulasta, julkisen sektorin tulevasta irtisanomis- ja lomautusaallosta. Hallitus pitää kiinni päätösperäisestä hallitusohjelmasta, jossa luvataan, mutta ei lunasteta lupauksia.
PÄÄTÖSPERÄISESTI hallitus aikoo työllistää 30.000 ihmistä. Työpaikat eivät synny poliittisella tahdolla, vaan työnantajien tarpeella palkata työntekijöitä. Vain valtio ja kunnat voivat palkata tarpeettomia ja toimettomia työntekijöitä, eivät yritykset.
HOITAJAMITOITUKSEN SÄÄTÄMINEN lakiin ei tuo rahaa 4 500 uuden hoitajan palkkaamiseksi. Kunnilla ei ole rahaa edes tulossa oleviin palkankorotuksiin, saatikka lisähenkilöstön palkkaukseen.
AINOA NOPEAT PÄÄTÖKSET hallitus teki palkatessaan itselleen satapäisen avustajakunnan ja nostaessaan puoluetukea. Kansan silmissä tämä näyttää siltä, että viisikko istui silmänsä päällä.
NUORET MINISTERIT eivät selvästikään ymmärrä, mitä talouden epätasapaino merkitsee. Kun talouden pyörät jarruttavat, työttömyys nousee (eikä laske), verotulot pienenevät (eivät kasva), valtion velka lisääntyy (eikä pienene), verotus kiristyy (eikä helpotu), ostovoima heikkenee (eikä parane) ja kaikkein heikoimmassa asemassa olevat kärsivät eniten. Tämän päälle tulee kansan kasvava tyytymättömyys.
KAUHUN TASAPAINO pitää Marinin hallituksen pystyssä juuri niin kauan, kunnes keskustan peruskannattajien hermot pettävät. Se tapahtuu seuraavan puoluekannatuksen julkistuksessa (kun keskusta vajoaa alle 10%) tai viimeistään kesän puoluekokouksessa.
KESKUSTAN SEURAAVA PUHEENJOHTAJA ansaitsee kannuksensa kaatamalla hallituksen ja jättämällä talouskatastrofin kokoomuksen ja perussuomalaisten syliin. – Oppositiosta on sen jälkeen helppo haukkua hallitusta, joka tekee päätöksiä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *