RAUHALLISUUDEN ILLUUSIO on yhtä paha kuin paniikki. Kansalaisten ajatukset ovat sekaisin bensan hinnankorotuksista, pakolaiskriisistä ja lihansyönnin rajoituspuheista. Mielet on myrkytetty maailmanlopun ilmastokauhuilla. – Onko kaikki hyvin? Olemmeko valmiita vastaanottamaan koronaviruksen?

TOSIASIAT ON HAUDATTU hiljaisuuden muurin taakse. Antti Rinteen (sd.) ja Sanna Marinin (sd.) hallitukset päättivät, että Suomeen syntyy ensihätään 30 000 ja sen jälkeen saman verran lisää päätösperusteisia työpaikkoja. Toimenpiteistä ja palkanmaksajista ei puhuta mitään.

TAHTO EI OLE sama asia kuin toteutus. Tahto ilman keinoja on yhtä kuin tyhjä lupaus.

Kansantalouden pitkän aikavälin kestävyysvajeen (miten kaikista menoista selvitään) annetaan heikentyä eikä korjaaviin toimii ryhdytä. Nyt odotetaan budjettineuvotteluja ja syksyä? Eikö hallitus huomaa, että talous on alamäessä ilman koronaviruksen vaikutuksia. Olemme matkalla kohti pohjamutia ennen juhannusta.

SUOMEN KUNTATALOUS on ollut jo vuosia syöksykierteessä etenkin kepun johtamissa maakunnissa. Kurjistumisen kierre on tarttunut jo keskisuuriin demarivetoisiin kaupunkeihin. Alijäämät syvenevät entisestään koronaviruksen myötä, kun yritysten tulokset heikkenevät, palkkatulot ja verokertymät laskevat.

MAAILMANTALOUS OLI HEIKOISSA KANTIMISSA jo ennen koronavirusta, kun 2008 finanssikriisin jälkihoidon toimenpiteet, Euroopan keskuspankin ja Kiinan valtion elvytystoimet eivät ole tuottaneet talouskasvua.

Koronaviruksen vauhdittamassa kriisissä ajetaan alas tuotantoketjuja. Ne johtavat laajoihin irtisanomisiin ja kulutuksen laskuun. Niiden palautumiseen kuluu helposti 2-3 vuotta. Näin todetaan GnS Economicsin raportissa.

NYT TIEDÄMME, miten kaaos syntyy, leviää ja tuhoaa. Kyse on hallitsemattomasta ilmiöstä, jota ei pääse pakoon aatteiden, ideologioiden, jäsenkirjojen tai julkilausumien taakse.

Rinne, Marin, Maria Ohisalo (vihr.), Katri Kulmuni (kesk.) ja Li Andersson (vas.) elivät vallantäyteistä unelmaansa, joka haihtuu kuin pilvilinna. Kutkuttavan kiihottava märkä uni onkin loppumaton kyynelvirta kuten Ohisalon itkukohtaukset vihreiden puoluehallituksessa ja sisäministeriössä.

EI KESTÄ KAUAA, kun hallituspuolueiden keskuudessa alkaa kilpajuoksu omien tukijoiden avustamisesta: keiden kaikkien taloutta elvytetään ja kuinka suurilla summilla. Ensimmäisten joukossa on maatalous, jolle annetaan lisätukea, kun vielä kylvämättä ja korjaamatta oleva sato ei mene kaupaksi.

 

One Response

  1. Rinne, Marin, Ohisalo, Kulmuni, Henkriksson ja Andersson elävät vallantäyteistä unelmaansa, joka haihtuu kuin pilvilinna. Kutkuttavan kiihottava märkä uni onkin kyynelvirta kuin Ohisalon itkukohtaukset vihreiden puoluehallituksessa ja sisäministeriön virkahuoneessa#Maammelaulu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *