NIINISTÖN KANSANSUOSIO uhkaa Sanna Marinin kannatussuosiota. Presidentti Sauli Niinistö kannattaa talouskuria, tuhlauksen lopettamista ja tiukkoja sääntöjä rahanjaolle. Kansa luottaa Niinistön arvovaltaan.

MARIN ON VASEMMISTOLAISEN rahanjaon ja löysän talouspolitiikan perillinen eli täysin eri mieltä Niinistön kanssa.

Hallitusohjelma perustuu Antti Rinteen vappusatasille, Li Anderssonin avokätisille tukirahan lisäyksille ja oppivelvollisuuden pidentämiselle, jotta nuorisotyöttömyyden rumat luvut kaunistuisivat keinotekoisesti.

KESKUSTAN KATRI KULMUNIN rahanjaon linja on epäselvä. Toisena päivänä hän hyväksyy menolisäykset ja toisena päivänä koronakriisin miljardilasku nostaa hänen tukkansa pystyyn.

NIINISTÖ ON USEASTI todennut, ettei raha riitä kaikkeen hyvään. Marinin hallitusohjelman mukaan rahaa kuitenkin riittää, kun velka lisätään ja valtion tuottavaa omaisuutta myydään miljardien eurojen arvosta.

ANTTI RINNE rajoittaa Marinin liikkumavaraa, kun hän ilmoittaa, ettei budjettia tarvitse korjata. Demarien puheenjohtajana Rinne julistaa puolueensa linjaksi, ettei talouden laskukausi ja koronakriisi ole riittäviä perusteita uusien menojen kieltämiselle tai vanhojen karsimiselle.

TYHJÄSTÄ NYHJÄISTYN velan varaan ei voi rakentaa kestävää tulevaisuutta. Tällä lausunnolla Niinistö kritisoi EU:n talouspolitiikan linjaa. Sanat kohdistuvat myös Marinin budjettiin.Taitavalla rinnastuksella Niinistö ottaa kantaa kotimaan talouspolitiikkaan, vaikka sen sisältö ei kuulu hänen toimivaltaansa.

Tilannetaju on kohdallaan, kun Niinistön Kultaranta-keskustelujen kattaus kohdistettiin koronakriisin jälkihoitoon eli talouspolitiikan tulevaan linjaan. Se lisää Marinin talouspoliittisia paineita.

KUINKA KAUAN Rinne voi julkisesti kaivaa maata Marinin jalkojen alta? Todennäköisesti siihen saakka, kun Marin valitaan puolueen puheenjohtajaksi elokuussa. Ajoitus osuu budjettiriihen tienoille, jolloin hallituksen on vastattava myös Niinistön asettamiin kysymyksiin.

Vastaukseksi ei enää riitä Marinin vakioheitto, jonka mukaan ”jostakin ne rahat löytyvät” vaaliohjelmissa luvatuille uudistuksille. Sitä jotakin ei toistaiseksi kukaan ole löytynyt.

KUN RAHA LOPPUU Marin joutuu taipumaan säästöohjelmiin vastoin omaa ideologiaansa ja tärkeiden kannattajiensa tahtoa. Rinne operoi Marinia vastaan vetoamalla eläkeläisdemareihin, joita kiinnostaa vain tässä ja nyt omaan taskuun kilahtava lisäraha. Huominen ei ole tämän porukan juttu.

VAIHTOEHTOINA ovat hallituksen jatkaminen säästöohjelmalla ja omien kannattajien etujen leikkaaminen tai keskustan ja kokoomuksen yhteishallitus.

EI OLE IHME, että pääministeri käy ylikierroksilla, antaa korkojensa upota Kesärannan parkettiin ja sättii yhä useammin Kulmunia ja omaa lähipiiriään. Suurin inho kohdistuu kuitenkin Niinistöön, jonka kansansuosio on hänen myllynkivensä.

 

One Response

  1. No eipä näillä Marinin ja Niinistön suosioilla ole mitään tekemistä reaalimaailman kanssa.

    Politiikkaa johtaa pm. Pressa on äksy vanha isäntä, joka turhautuu vaipanvaihdossa. Loppupeleissä Marin pääsee voitolle.

    Valtiot eivät koskaan maksa velkaansa. Entisten lyhennyksiin otetaan uutta velkaa. Nyt on nollakorot. Ei tässä muodostu mitään maailmanlopun tilannetta.

    Kun olet oikeistolainen, et hyväksy keskusta-vasemmistolaista hallitusta. Sinulla on siihen oikeus. Linjoissasi olet kuitenkin väärässä. Sinulla on siihenkin täysi oikeus.

    Opposition rakentavalle kritiikille on aina paikkansa. Pelkkä räksyttäminen on, no, pelkkää räksyttämistä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *