TURVAPAIKAN VAPAAHAKU on saavuttanut poliittiset ja inhimilliset rajansa Kreikassa.

Syyrialaiset eivät ole vainottuja Turkissa, vaikka heidän asuinolonsa ovat heikot. On epäselvää, täyttävätkö Turkin syyrialaiset YK: n pakolaisstatuksen. Turkki on luokiteltu turvalliseksi maaksi, jonka pitäisi hoitaa Syyriasta tulevat pakolaiset.

NYT ON SELVÄÄ, ettei miljoonien ihmisten kansainvaellusta voi hoitaa pakolaisleireillä tai tulijoiden hajasijoituksella kaikkiin EU-maihin. Se ei ole ollut myöskään YK: n pakolaissopimuksen lähtökohtana.

Venäjän tukema Syyrian presidentti tappaa omia kansalaisiaan tukahduttaakseen poliittiset ja etniset erimielisyydet.

VENÄJÄ VOI LOPETTAA pakolaisvirran, mutta se ei sitä tee, koska Venäjä haluaa olla mukana jakamassa valtaa Lähi-idässä.

Suomen osalla ei ole kysymys ”leipäpappimaisesta” suhtautumisesta pakolaisiin. Kyse on reaalipolitiikasta, jonka suomalaiset tunnustavat vasta viime hädässä.

MEILLÄ ON JO KOKEMUSTA Ruotsin sallimasta pakolaisten kauttakulusta Suomeen 2015 ja Venäjän avaamasta rajastaan, jolloin maahan virtasi tuhansia ihmisiä, jotka olivat asuneet vuosikausia Venäjällä vierastyöläisinä.

ITÄRAJAN AVAUTUMINEN uudelleen olisi Suomelle sama asia kuin Turkin avaama raja Kreikalle. Tämä kannattaa pitää mielessä, kun määrittelee omia kantojaan pakolaissopimuksen toimivuuteen ja turvapaikanhakuprosessin väliaikaiseen katkaisemiseen.

One Response

  1. Itärajan avautuminen olisi Suomelle sama kuin Turkin avaama raja Kreikalle. Tämä on hyvä muistaa, kun määrittelee kantaansa pakolaispolitiikkaan ja turvapaikanhaun väliaikaiseen keskeyttämiseen#Maammelaulu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *