TIETÄMÄTTÖMYYDEN hyväksikäyttö on politiikkaa, jonka ääriliikkeet hallitsevat. Puolitotuudet, vaihtoehtoiset faktat ja suoranaiset valheet kylvetään maaperään, jossa on valmiiksi väärät uskomukset ja fanaattisuus sikiävät.

MARI OHISALO (vihr.) on esiintynyt akateemisena tutkijana ja köyhyyden kokemusasiantuntijana. Hän on tutkinut varattomuuden, vähäosaisuuden ja rahan puutteen vaikutuksia yhteiskunnassa. Siksi on käsittämätöntä, ettei hän ole perehtynyt 1990-luvun laman syihin. Hän väittää, että lama-ajan hallituspolitiikassa oli valittu tietoisesti menoleikkaukset ja köyhien kyykyttäminen. Ohisalon tietämättömyys kyseenalaistaa hänen uskottavuutensa myös tutkijana, eikä ainoastaan poliitikkona.

Valtiovarainministeri Iiro Viinanen (kok.) oli kiertänyt lamavuosina ympäri maailmaa Japania myöden kerjäämään lisää velkaa valtiolle, ettei menoleikkauksia olisi tarvinnut tehdä. Lainaa ei saatu, koska luotonantajat eivät uskoneet Suomen selviävän koroista ja lyhennyksistä. Todistajalausunnon voi lukea lama-Suomen pääministerin Esko Ahon muistelmista (1991. Mustien joutsenten vuosi. Otava 2020)

VELAN PUUTE johti valtiovarainministeriön budjettipäällikön Raimo Sailaksen (sd.) leikkauslistoihin. Haastattelin tuolloin Sailasta, joka kertoi, ettei leikkauslistojen tekeminen vienyt hänen yöuniaan. Hän kertoi osaavansa laskea, mitä kansantaloudelle tapahtuisi, ellei menoleikkauksia tehtäisi.

OHISALO SYYLLISTYY trumpilaiseen fake newsiin, jota vihreät ovat paheksuneet. Ohisalon puheet ovat samanlaista soopaa, jota kiihkeimmät ääriajattelijat suoltavat. Puheillaan Ohisalo määrittää itsensä viherQanonistiksi, joka levittää salaliittoteorioita ja uskomattomia uskomuksia.

OHISALOGATEN JATKO tulee olemaan parasta poliittista teatteria, kun ministeri yrittää kiemurrella ulos itse kaivamastaan kuopasta. Odotan hänen kannattajiensa puolustuspuheita ja uusia vaihtoehtoisia faktoja.

FAKTANA FAKTOJEN PÄÄLLE on palautettava Maria Ohisalon tietoisuuteen, että vihreät olivat mukana Paavo Lipposen I hallituksessa vuonna 1995 ympäristöministeri Pekka Haaviston (vihr.) edustamana. Tuolloin vihreät olivat sitoutuneet 20 miljardin markan leikkauksiin mm. lapsilisiin, kodinhoidontukeen, äitiys- ja isyysrahoihin, sairauspäivärahoihin ja toimeentulotukeen. Vihreät olivat puolueena päättämässä näistä leikkauksista, joiden seurauksena peruskoulunsa aloittaneen Maria Ohisalon pyyhekumi puolitettiin ja hän joutui lukemaan vanhoja koulukirjoja (Twitter @MariaOhisalo 24.1.2021 klo 9.30). Onko niin, ettei näiden leikkausten tekijät ole tulleet ilmi Ohisalon omissa köyhyystutkimuksissaan.

 

2 Responses

  1. Vihreät olivat Lipposen hallituksessa 1995 Pekka Haaviston johdolla tekemässä leikkauslistoja, joilla koulunsa aloittaneen Maria Ohisalon pyyhekumi puolitettiin #maammelaulu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *