KAVERIN TAKIA KYSELEN, että kannattaako siirtää paperit Kainuuseen? Jos ostaisi ränsistyneen kylmän tilan korvesta ja ilmoittaisi sen kotipaikaksi, voisi saada palautuksena Sanna Marinin (Sd.) hallituksen suunnittelemat polttoaineverojen korotukset.  Hallitus aikoo nostaa bensan ja dieselin hinnan pilviin ja palauttaa korotuksen postinumeron perusteella auton omistajalle.

HALLITUKSEN VEROMALLI tarjoaa oivan ”etätyömahdollisuuden”: kotipaikka on korvessa ja työpaikka on Helsingin ytimessä. Eihän sille mitään voi, jos ei koskaan ehdi kotiin töistä.

SYRJÄSEUTUJEN asuntohintojen romahdus saadaan myös torjuttua, kun kotipaikkakeinottelu nostaa joukkoliikenteen tavoittamattomissa olevien kiinteistöjen hintaa. Voi tätä maallemuuton buumia, jonka hallitus panee liikkeelle.

JUHA SIPILÄN (kesk.) hallitus lupasi karsia byrokratiaa ja vähentää sääntelyä. Ei onnistunut. Marinin hallitus on luvannut lisää sääntely asumiseen, autoiluun ilmastoon ja ruokailuun. Kaikki toteutuvat.

KAUPUNKIEN TAAKKA yhteiskunnan menojen maksajana tulee kasvamaan merkittävästi ympäristöverojen kiristämisen ja suunnittelussa olevien tietullien seurauksena.

On aivan selvä, että kaikki liiketoimintaan ja työntekoon kohdistuvat lisärasitukset kanavoituvat lopulta palkankorotuksiin ja myyntihintoihin.

Yritykset ja palvelujen tarjoajat nostavat hintoja, mikä merkitsee kulutusmenojen kasvua ja inflaatiota. Suomesta tulee entistä kalliimpi maa asua ja elää. Edesauttaako tämä työperäistä maahanmuuttoa, joka on myös hallituksen tavoitelistalla.

Onko meneillään olevat hinnankorotukset ja niiden juurisyyt mietitty loppuun saakka? Jos menot ja hinnat nousevat, onko palkansaajilla varaa maksaa jokapäiväinen elämänsä ja vaihtaa vanha koslansa sähköautoon?

Toimiiko talous todella niin, että menojen lisäys tuottaa lisää hyvinvointia?

KAVERINI MIELESTÄ Marinin hallituksen toimet iskevät yhtä tappavalla tavalla palkansaajaan kuin koronavirus vanhukseen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *