JOTAIN ROTIA, vaati puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.), kun puolustusvoimien ex-komentaja Jarmo Lindberg halusi muuttaa tietonsa Suomen hävittäjähankinnoista käteiseksi rahaksi.

Samaa rotia pitäisi noudattaa myös ministereiden kohdalla.

SISÄMINISTERI Maria Ohisalon (vihr.) aviomies johtaa suuren energiayhtiön uusiutuvan energian liiketoimintaa. Valtiovarainministeri Katri Kulmunin (kesk.) aviomies on Metsäteollisuus ry:n johtoryhmän jäsen.

Ennakkotiedot hallituksen energiapolitiikasta olisivat rahanarvoista tietoa molemmille miehille. Miten on varmistettu, etteivät tiedot vuoda? Kuka sitä valvoo?

TIESIKÖ PÄÄMINISTERI Sanna Marinin (sd.) aviomies hyvissä ajoin, että hallitus alkaa jakaa koronatukia. Ainakin aviomieheen liittyvät yritykset saivat ensijaossa satatonnia.

HUOLTOVARMUUSKESKUS (HVK) on Hyvä Veli Kerho, jota on johtanut 2014-2019 Raimo Luoma (sd.). Ennen siirtymistään HVK:n johtoon hän toimi vuosikaudet huoltovarmuuden vastuuvirkamiehenä ministeriössä.

Luoma nousi pääministeri Antti Rinteen (sd.) valtiosihteeriksi 2019 ja odottamaan nimitystä Työ- ja elinkeinoministeriön (TEM) kansliapäälliköksi. Nimityslupaus selvisi viran nykyiselle haltijalle Jari Gustafssonille Rinteen hallituksen alkumetreillä. Niinpä Gustafsson hakeutui takaisin diplomatian pariin ja tuli nimitetyksi suurlähettilääksi Ateenaan.

HVK ON HYVIN VAIKEA KOKONAISUUS. Sen pitäisi vastata siitä, että hädän hetkellä suomalaisilla on turvavarusteita. Tämä on ollut Luoman ja Gustafssonin vastuulla. Myös sosiaali- ja terveysministeriöllä ja sen entisellä kansliapäälliköllä Päivi Sillanaukeella (kok.) on ollut 2012-2019 vastuu terveydenhuollon tarvikkeista. Sillanaukee selittää omia tekemisiään tai tekemättä jättämisiään iltaisin A-studiossa ilman, että yleisö tietää hänen osuuttaan huoltovarmuuden takuuhenkilönä.

SUURI HARHA on oikea ilmaisu kansalliselle huoltovarmuudelle. Varusteita ei ole hankittu ajoissa, vanhentuneita ei ole korvattu eikä HVK:ssa ole ollut todellista kriisiaikojen osto-osaamista.

HVK-GATEN HUIPENTUMANA on, että vastuullinen kansliapäällikkö Gustafsson poistuu paikalta Ateenaan ja Marinin  hallitus nimittää  Luoman Gustafssonin seuraajaksi TEM:n kansliapäälliköksi.

Gustafsson ei tutki omia tekemisiään, eikä Luoma ryhdy kaivelemaan omaa osuuttaan HVK:n toimitusjohtajana.

Marinin hallituksella ei ole halua kaivella HVK-tunkiota, koska siinä voisi pudota parin ministerin päät. Sotkun perkaaminen kuuluu oikeuskanslerille tai eduskunnan oikeusasiamiehelle. Haisevat tunkiot on möyhittävä ennen kuin ne maatuvat mullaksi.

KANSALLISEN TURVALLISUUDEN laiminlyöntiä ei saa painaa villaisella, vaikka se olisi miten tarkoituksenmukaista ja poliittisesti tarpeellista.

One Response

  1. Ex-komentaja Lindberg kärysi kenraalikonsultoinnista. Miten on varmistettu, ettei vihreän ministerin Ohisalon aviomies, uusiutuvan energian liiketoimintajohtaja, saa sisäpiirintietoja hallituksen energiapolitiikasta. Sama riski koskee Kulmunin aviomiestä, joka on Metsäteollisuuden johtaja #Maammelaulu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *