TUOREIMMAT KOMMENTIT

Vain 55 % 24-64-vuotiaista perusasteen koulutuksen suorittaneista on töissä. Tämän porukan pitäisi maksaa veroja ja kustantaa eläkkeitä eikä olla elätettävänä. Suomi ei pelastu töissä olevia ja eläkeläisiä lisäverottamalla vaan lisätyöllä. Miksei toimita?#Maammelaulu
Pilkunviilaajat ovat taas estradilla näyttelemässä poliittista teatteria puolueiden kannatusmittausten virhemarginaalissa. Kaikki mitä tapahtuu kannatuslukujen numeroissa pilkun oikealla puolella, on viihdettä, populismia, huulenheittoa ja tyhjänpäiväistä tajunnanvirtaa.
Ilmastopolitiikassa luotetaan tieteeseen, mutta talouspolitiikassa uskomushoitoihin, valtion omaisuuden myyntiin ja rahojen kuluttamiseen juokseviin menoihin. Lypsävät lehmät lahdataan, maito juodaan ja lihat syödään. Luulisi kepulaisten ymmärtävän, mikä nälkä siitä seuraa.
Heittääkö talouden arviointineuvosto kuraa Sanna Marinin niskaan, kun sen mielestä hallitus lisää julkisia menoja liikaa. Neuvoston mukaan (https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006388027.html) elvyttävä finanssipolitiikka ei ole lähivuosia perusteltua, sillä talouskasvun hidastuminen ei näytä johtuvan suhdanteista vaan talouden rakenteista. Hallitus on päättänyt lisätä pysyviä menoja vuositasolla 1,4 miljardia euroa. Se aikoo rahoittaa menolisäykset kiristämällä veroja ja kohentamalla työllisyyttä. Arviointineuvosto toteaa, että työllisyystavoitteen toteutuminen on epävarmaa. Sen mielestä olisi siksi ollut järkevämpi kääntää järjestys ja lisätä julkisia menoja vasta, jos työllisyystavoite toteutuu.