Ruokatuotanto ja maatalous ovat jatkuvassa kriisissä: tiloja lopetetaan, maaseutu autioituu, ruokateollisuus ja kauppa keskittyvät. Viljelijät vaativat lisää kotimaista maataloustukea, vaikka ulkomaisen ruoan tuonti kasvaa. Kuluttajat syyttävät ruoan kalleudesta kauppaa.

Onko tässä mitään järkeä?

Ruoan hintaa eivät ole sanelleet kilpailu, kuluttajien tarpeet tai kansainvälinen hintataso, vaan suomalainen maatalouspolitiikka ja puolueiden edut. Ruokalasku ei määräydy vain kaupan kassalla, vaan siihen on lisättävä veroina maksettava miljardien eurojen maataloustuki. Ruoka poliittisen pelin suupala.

Maa, talous, ruoka ja rahat muodostavat kokonaisuuden, jota on tarkoituksella peitelty pitkään. Tämä kirja valaisee ruokatuotannon ja yli satavuotiasta pimeää puolta, avaa maataloustuottajien selvittämättömiä tilejä ja paljastaa lehmänkauppoja.

Art House 2019, ISBN 978-951-884-734-5

Tilaa verkkokupasta https://www.adlibris.com/fi/kirja/ruokarahan-sisapiiri-9789518847345?gclid=Cj0KCQiAyp7yBRCwARIsABfQsnS4hd3BH5A1p6EihOyDt2hlLOJ4kn2TSarsRXXmGNcbvoyEZ4CoBW8aAqp2EALw_wcB